op maat van kampioenen sinds 1978 gravelspecialist het grootste sportful aanbod

10 TIPS OM JE FIETSKLEDING IN TOPCONDITIE TE HOUDEN

Zo, je hebt de stap gezet naar de fantastische wielerkleding van Sportful of Castelli. Maar nu wil je natuurlijk ook lang kunnen genieten van deze topkledij! 
Een goed onderhoud is zeer belangrijk, en het hoeft zeker niet complex te zijn.

Hieronder vind je onze 10 tips voor het wassen en drogen van je fietskleding. Opgelet: deze tips gelden voor het leeuwendeel van onze producten, maar lees toch zeker de wasinstructies op het etiket voor je begint.

Speciale fietskledij die gemaakt is om wind- en/of waterdicht te zijn, vergen vaak nog extra aandacht. Het gaat dan bijvoorbeeld om kleding die gebruikt maakt van DWR, NoRain, Softshell, Gore-Tex, Windstopper, Nano Flex, membraanstoffen, etc. .

Een goed onderhoud is zeer belangrijk, en het hoeft zeker niet complex te zijn.

Voorbereiding:

1) Spoel modder of ander vuil af onder koud water als de kledij nog nat is of veeg droge modder weg met een zachte borstel.

2) Maak alle zakjes leeg en keer het kledingstuk binnenstebuiten voor het wassen en drogen. Dit helpt om kleuren beter te bewaren, verlengt de levensduur van de stoffen, vermijdt mogelijke beschadigingen aan de buitenste stof en beschermt alle elementen die door warmteoverdracht zijn aangebracht.

3) Zorg ervoor dat alle sluitingen (ritsen en velcro) helemaal dicht zijn.

4) Was de kledingstukken die velcro-sluitingen bevatten (zoals hand- en overschoenen) niet samen met kledingstukken die veel lycra bevatten (zoals fietsbroeken), om schade te vermijden.

Wassen:

5) Was kledingstukken op 30°C of minder indien mogelijk. De meeste moderne detergenten en wasmachines kunnen perfect functioneren bij lagere temperaturen. Door de kledij koud te wassen vermindert het risico op krimpen van fietskledij, beschadigingen aan membraan of verlies van kleur.

6) Gebruik een beetje vloeibaar wasmiddel, eerder dan waspoeder.

Opgelet:

7) Gebruik géén vlekverwijderaars, omdat dit de prestaties van de kleding kunnen beïnvloeden.

8) We raden ten stelligste af om conditioners of wasverzachters te gebruiken. Gebruik zeker geen bleekmiddelen of kleurstoffen.

Drogen:

9) Steek je wielerkledij NIET in de droogkast of leg het niet te drogen op radiatoren of andere bronnen van directe warmte.

10) Om jouw topkledij in de best mogelijk conditie te houden, raden we aan om de kledij buiten te laten drogen. Bij broeken gebruik je best de bretellen om de broek aan de waslijn te hangen. Fietstruien of -jassen worden best op een kapstok gehangen zodat er lucht door de kledij kan stromen tijdens het droogproces.

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!