op maat van kampioenen sinds 1978 gravelspecialist het grootste sportful aanbod

5 POSITIEVE EFFECTEN VAN WIELRENNEN OP JE BEDRIJF

Met een gezond en gemotiveerd team fiets je zo door 2023. Eerder maakten we al een opsomming van alle fysieke en mentale voordelen van wielrennen. Maar wist je dat fietsen ook een rechtstreekse impact heeft op de werking van je bedrijf? Dit gebeurt er wanneer je jouw medewerkers op de fiets zet.

1.
Bevordert gemoed van je medewerkers

Je werknemers voelen zich beter in hun vel wanneer ze met de fiets naar het werk gaan. Fietsen werkt namelijk ontspannend en verlaagt stress. Bovendien kunnen psychische problemen, zoals depressie, stress en angst, verminderen door regelmatig te fietsen.

Dr. David Nieman onderzocht 1.000 personen en ondervond dat 30 tot 40 min bewegen aan een lage intensiteit per dag het ziekteverzuim met 40% tot 50% deed dalen. Een andere studie toonde aan dat fietsende werknemers gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek zijn. Dat bespaart een bedrijf gemiddeld € 260 per jaar per fietsende werknemer.

2.
Minder ziekteverzuim

3.
Boost voor je branding en imago

Een goede en mooie sportoutfit is een geweldige motivatie om te bewegen. Stimuleer je medewerkers om aan hun gezondheid te werken door hen een custom outfit cadeau te geven waar je bedrijfsnaam mooi op staat te blinken. Daar maak je heel wat mensen blij mee én het versterkt de branding en het imago van je bedrijf. Je bedrijfsnaam wordt op een leuke, unieke manier in de kijker gezet.

Op zoek naar nog meer voordelen voor jouw bedrijf? Download onze ‘Zet je medewerkers op de fiets’-gids.

Milieubewustzijn is belangrijk. Het wordt dan ook erg gewaardeerd als een bedrijf een duidelijk engagement aangaat om haar groene steentje bij te dragen. Je medewerkers stimuleren om meer te fietsen past perfect binnen die groene strategie.

Op één parkeerplaats kunnen bijvoorbeeld twintig fietsen gestald worden. Zo creëer je ruimte voor parkeerplaatsen voor wie er echt nood aan heeft, zoals mensen met een fysieke beperking, verkopers, leveranciers,…

Om een fiets te produceren is bovendien slechts 5% van de materialen en energie nodig die voor een auto worden gebruikt. En tijdens het fietsen veroorzaak je natuurlijk geen vervuiling en los je een deel van het fileprobleem op.

4.
Goed voor je groene beleid

5.
Fiscaal interessant

Een bedrijfsfiets is 100% fiscaal aftrekbaar als je medewerker zijn of haar fiets uitsluitend gebruikt voor woon-werkverkeer. Als werkgever moet je dus geen belastingen betalen op bedrijfsfietsen. Dat geldt trouwens ook voor een eventuele fietsvergoeding, met een maximumbedrag van € 0,24 per kilometer, onderhoudskosten en accessoires (fietshelm, fluohesjes, …) zelfs fietsenstallingen, kleedruimtes, sanitair of zonnepanelen en laadpunten voor elektrische fietsen. Dit voordeel is trouwens combineerbaar met een bedrijfswagen of een andere verplaatsingsvergoeding.

Maak je fietsende werknemers gelukkig met een custom outfit van Squadra Velo. Ontdek onze werkwijze op onze website.

Op zoek naar nog meer leesvoer? Ontdek de charme van het gravelen in onze blog.

Ontdek alle voordelen van fietsende medewerkers voor jouw bedrijf in onze ‘Zet je medewerkers op de fiets’-gids. Download hem nu!

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!