op maat van kampioenen sinds 1978 gravelspecialist het grootste sportful aanbod

Hubo TITAN cargo CT

WANNEER EEN WIELERDROOM WERKELIJKHEID WORDT

Hubo Titan Cargo CT is een Belgische wielerploeg van beloften en eliterenners zonder contract die al enkele jaren hoge ogen gooit. Ze richten zich vooral op beloftenwedstrijden, zoals de beker van België en de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Ze laten jonge renners dromen en doen dat in droomoutfits van Sportful!

De kwaliteit staat natuurlijk voorop bij ons, en die is bij Sportful absoluut top.

Hoe is de ploeg tot stand gekomen?

Kris Kuypers, Team Manager van Hubo Titan Cargo CT: “Samen met drie vrienden heb ik dit team opgericht in 2015. Het idee was om een leuk klein clubje op te richten, maar dat is al snel uitgegroeid tot een volwaardig wielerteam. Het was altijd de bedoeling om lokale wedstrijden te rijden, aangevuld met interclub-wedstrijden. De resultaten waren al snel heel goed en we kregen veel aanvragen van renners om mee te mogen rijden. Dus hebben we ons wielerteam verder uitgebreid en uitgebouwd. Vandaag zijn we met 18 renners en een tiental mensen in de omkadering. Tot dusver is het grootste succes van Hubo Titan Cargo CT de Belgische kampioenstitel bij de eliterenners zonder contract van Jelle Mannaerts in 2019.”

Hoe kwam je bij Squadra Velo terecht?

“Dat is gelopen via een fietsenzaak waarmee we samenwerkten. We waren meteen overtuigd van de kwaliteit van Squadra Velo en hebben hen gecontacteerd om te bekijken wat er mogelijk was voor onze ploeg. Sinds 2019 rijden we in Sportful via Squadra Velo. Voordien reden we in een ander merk, en het kwaliteitsverschil is groot.”

Waarom hebben jullie gekozen voor Sportful?

“De kwaliteit staat natuurlijk voorop bij ons, en die is bij Sportful absoluut top. We zijn vervolgens met de ontwerpers van Squadra Velo gaan samenzitten. De ideeën kwamen zowel van hen als van ons in een vlotte harmonie. 
We willen op ons niveau de beste wielerploeg zijn, dus onze outfits moeten dat ook zijn. Dankzij onze sponsors kunnen we onze renners écht knappe outfits aanbieden, en daar zijn toch veel andere renners en ploegen jaloers op. We hebben een breed gamma samengesteld van kledij: de Sportful Evo Bomber Suits – de sprinterspakken, zoals ze zeggen – maar ook winterkledij, zomerkledij, handschoenen, overschoenen,… Echt het volledige gamma van Sportful.”

Doen jullie regelmatig updates aan jullie outfits?

“Voor onze outfits van 2021 hebben we alles visueel wat verfrist, samen met de Squadra Velo-ontwerpers. Dat is geweldig voor iedereen, want zo komen onze sponsors ook meer en beter onder de aandacht. De kleur van de Hubo Titan Cargo-outfits is heel herkenbaar en dat blijft bij ons de stabiele basis. Daar voegen we dan regelmatig nog grafische extraatjes aan toe. Ik vind het design persoonlijk geweldig. Het is een knap ontwerp dat dan ook nog eens goed is uitgewerkt.”

Hoe gaan jullie om met de moeilijke corona-periode?

“Nu de wedstrijden niet mogen doorgaan door covid, hebben onze renners individueel veel samengewerkt met hun trainers. Ze hebben schema’s gevolgd die opbouwden naar de data wanneer er mogelijk wedstrijden zouden doorgaan en voor de rest hebben we het allemaal moeten ondergaan.”

Wat onthoud je van de samenwerking?

“De samenwerking is echt heel open en vriendelijk, heel familiair. De mensen van Squadra Velo spreken je makkelijk aan, van de ontwerpers tot de verkopers en de managers. Dat verloopt heel vlot en leuk. Ze vragen vaak feedback en we worden vlot verder geholpen. De openheid en betrokkenheid met onze ploeg maakt Squadra Velo echt uniek. We hopen dat we nog lang met hen kunnen samenwerken.”

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!