op maat van kampioenen sinds 1978 gravelspecialist het grootste sportful aanbod

Timothy Vangheel

TIMOTHY VANGHEEL WIL HET BESTE VOOR ZIJN ATLETEN

Met zijn bedrijf TV Sport Coaching helpt Timothy Vangheel atleten en amateursporters hun sportieve doelen te behalen. Zelf reed hij jarenlang tussen de profs, maar nu ligt zijn focus op het verbeteren van andere sporters. En daarin speelt ook Squadra Velo een rol.

Timothy’s liefde voor de sport kwam al vroeg: als peuter volgde hij al wielerwedstrijden op tv om op 16-jarige leeftijd op de koersfiets te belanden. Tussen 2007 en 2013 reed hij tussen de profs in o.a. de Druivenkoers, de Antwerpse Havenpijl, Nokere Koerse en de Schaal Sels. Hij zag de wielersport evolueren en volgt nog steeds de laatste trends in het peloton. Daarom is de aanpak van TV Sport Coaching wetenschappelijk onderbouwd. Timothy voert lactaattesten uit en tekent op basis daarvan een plan op maat uit. Zo gebruikt hij zijn ervaring en kennis ten voordele van de atleten.

“Voor mij is het opzet pas geslaagd wanneer de atleet zijn doel heeft bereikt en tevreden naar huis gaat. Dat doel kan vanalles zijn: een wedstrijd winnen of tien mijl lopen. We hebben vooral uithoudingssporters, zoals wielrenners, triatleten en lopers van alle niveaus. Maar ook gewone mensen die op hun gezondheid willen letten en het hele lichaam trainen.”

HOE GAAT ZO’N SAMENWERKING MET DE SPORTERS IN ZIJN WERK?

“We starten ons coaching-verhaal telkens met een vrijblijvend intake-gesprek om de doelen te bespreken. Dan tekenen we samen een plan uit en beginnen we aan ons traject. 
Meestal komen mensen naar mij met een bepaald doel, en dan werken we naar dat doel toe. Als de sporter de smaak te pakken heeft, zijn we vaak vertrokken voor langere termijn. Sommige atleten zijn al meer dan vijf jaar in begeleiding bij mij. We stellen dan elk jaar nieuwe doelen om te bereiken.”

AAN MENSEN DIE BIJ JE TRAINEN, BIED JE DUS EEN WIELEROUTFIT AAN?

“Ja, ik ben zelf competitief wielrenner geweest, dus weet ik hoe belangrijk de juiste outfit is. Er zijn heel grote verschillen in. De kwaliteit van Sportful past bij ons: ik wil een meerwaarde bieden aan mijn atleten, dus dan moeten ze ook in kwalitatieve kledij kunnen rijden.”

HOE BEN JE BIJ SQUADRA VELO TERECHT GEKOMEN?

“Ik was had eerder al kledij besteld bij Squadra Velo via mijn vorige werkgever. We waren toen zo tevreden dat ik opnieuw koos voor hen. Ze hebben een prachtige outfit samengesteld, geven goede feedback en communiceren vlot over de layout. Ook het feit dat ze het merk Sportful kunnen customizen was erg belangrijk. Dat is de topkledij die ik wou aanbieden.”

HOE IS HET DESIGN VAN WIELERKLEDIJ TOT STAND GEKOMEN?

“Ik heb bijna carte blanche gegeven aan Squadra Velo. Ik had alleen aangegeven dat ik iets sober wilde, en dat de broek zwart moest zijn. Op die manier kunnen de wielertoeristen die bij mij trainen, de broek nog combineren met het wielertruitje van hun eigen wielerclub. 
Zwart is wel wat retro, maar tegenwoordig is geen enkele kleur nog taboe. Voor mij zijn zwarte broeken sober, strak, mooi en toch opvallend.
We kozen voor een uitgebreid gamma: een zomerbroek, een zomertrui, een vest met lange mouwen en een body. Zo kunnen de atleten onze kledij een heel jaar lang gebruiken. Opvallend was de populariteit van de body: die viel erg in de smaak omdat ze gebruikt kan worden in de tussenseizoenen.”

WAT IS BELANGRIJK AAN WIELERKLEDIJ VOOR JOU? 

Bij het wielershirt is het belangrijk dat ze nauw aansluit, zonder dat het beklemmend aanvoelt. De broek mag geen schurende naden hebben, want je zit lang op het zadel. En de zeem moet comfortabel zijn voor langere afstanden.”

HOE ZOU JE DE SAMENWERKING MET SQUADRA VELO OMSCHRIJVEN?

“Heel vlot! Ze communiceren goed via telefoon en mail, zijn eerlijk over levertijden en leveren natuurlijk topkwaliteit met knappe designs. Ik ben héél tevreden. Ik wil meteen op mijn fiets kruipen en vertrekken (lacht).”

newsletter

subscribe to get the best from me

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue

Laat uw gegevens achter en onze teamwear experts nemen contact met je op!